Hronika

Tragedija u Modriči: Bivši načelnik opštine autom usmrtio dječaka (8)

Tragedija u Modriči: Bivši načelnik opštine autom usmrtio dječaka (8)
Tragedija u Modriči: Bivši načelnik opštine autom usmrtio dječaka (8)

MODRIČA - Novak Gojković, bivši načelnik opštine Modriča i jedan od osnivača SDS-a, usmrtio je jutros automobilom pežo osmogodišnjeg dječaka M.V. iz mjesta Vranjak, kod Modriče, koji je pokušavao da pređe cestu.

Nesreća se dogodila oko sedam časova ujutro na regionalnom putu, a prema nezvaničnim informacijama bivši načelnik Modriče skrivio je nesreću vozeći auto neprilagođenom brzinom.

Od siline udara osmogodišnji dječak preminuo je na mjestu nesreće, a dežurni ljekari mogli su samo konstatovati njegovu smrt.

Nakon nesreće Gojkoviću je uzeta krv radi analize i u njoj nisu pronađeni tragovi alkohola.

Iz CJB Doboj je saopšteno da se prema prvim rezultatima istrage tragedija dogodila kada je automobil pežo, koji se kretao iz pravca Doboja, izlaskom iz desne krivine, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, prednjim desnim dijelom udario dječaka.

Iz CJB Doboj je ujedno saopšteno da će tačan uzrok nesreće biti poznat nakon istrage kojom rukovodi dobojsko Okružno tužilaštvo.

Kako saznajemo, dječak je bio jedinac i krenuo je u školu

Očevici su ispričali da je Gojković nakon udara, dječaka na automobilu nosio više od 10 metara, nakon čega se zaustavio.

"Samo nekoliko sekundi prije cestu su prešli jedna žena i dijete. Dječak je krenuo za njima, ali je u tom trenutku naletio pežo koji ga je udario", ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman.

Kako saznajemo, nastradali osmogodišnjak bio je sin jedinac, a kobnog jutra krenuo je u školu.

Novak Gojković je nakon prvih stranačkih izbora 1990. godine do sredine 1992. godine obavljao funkciju predsjednika Opštinskog odbora SDS. Nakon toga bio je predsjednik Skupštine opštine Modriča do 2000. godine, da bi na opštim izborima iste godine bio izabran i za načelnika opštine. Odlukom OHR-a, odnosno tadašnjeg visokog predstavnika za BiH Pedija Ešdauna, Gojković je 28. juna 2004. smijenjen. Radi kao advokat u Modriči, a bio je kandidat za načelnika Modriče na prošlim lokalnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije