Hronika

Saučesnice u pritvoru

Saučesnice u pritvoru
Saučesnice u pritvoru

DOBOJ - Okružni sud Doboj odredio je jednomjesečni pritvor Svetlani Baljević iz Sombora (44) i Mini Muratović (37) iz Gračanice, koje su osumnjičene da su pomogle Zoranu Stevanoviću (55) da ubije Dragu Đurića (52), vlasnika Sportsko-rekreativnog centra "Džungla" u Doboju.

"Pritvor je određen zbog postojanja vanrednih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje osumnjičenih na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, a za B.S. i zbog opasnosti od bjekstva", izjavila je Slobodanka Lukić, portparol dobojskog Okružnog tužilaštva.

Stevanović, koji je danas sproveden u prostorije Okružnog tužilaštva, cijeli dan je saslušavan, nakon čega je postupajući tužilac trebalo da od Okružnog suda zatraži određivanje pritvora, a do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih" nije bila donesena odluka.

Prema nezvaničnim informacijama, Baljevićeva se tokom saslušanja u Okružnom tužilaštvu branila ćutanjem, dok je Muratovićeva "propjevala" i otkrila sve detalje planiranog Đurićevog ubistva.

Ona je navodno, između ostalog, kazala da je nakon što je sa Đurićem zakazala sastanak, Baljevićeva otišla u prostorije SRC "Džungla" i pošto se uvjerila da je on sam u kancelariji, mobilnim telefonom "trznula" Stevanovića i Muratovićevu, koji su čekali na njen znak.

Oni su navodno sjedili na jednoj od klupa, koje se nalaze preko puta "Elektrodoboja", i na njen znak su krenuli prema prostorijama "Džungle".

Stevanović je nosio u ruci ruksak, u kojem se nalazio pištolj s prigušivačem, dok je Muratovićeva nosila torbu u kojoj su bili nož, satara, dva dana ranije naoštrena u jednoj radnji u Doboju, te peškir i PVC vreće.

 Nakon što im je propao plan da Đurića isijeku i spakuju u vreće, Stevanović je u njega pucao iz pištolja s prigušivačem, koji je držao u rancu, pa su čahure ostale u njemu, a Đurić je bježeći iskočio kroz prozor.

Stevanović, koji je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa za četiri poslovna prostora Đurića skoro svakodnevno prijavljivao dobojskoj inspekciji, navodno je početkom devedesetih radio u ovom kontrolnom organu.

 U Doboju, u koji je došao iz Osijeka, kratko se zadržao, zatim otišao u Novi Sad, gdje je proveo skoro cijeli rat, a krajem devedesetih se vratio ponovo u Doboj i osnovao firmu, te sagradio kuću u Kožuhama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije