Hronika

Sarajevo: Nakon svađe, gazio ga autom do smrti

Sarajevo: Nakon svađe, gazio ga autom do smrti
Sarajevo: Nakon svađe, gazio ga autom do smrti

SARAJAEVO - Pedesetjednogodišnji Sarajlija Brano Milidrag podlegao je strahovitim povredama koje je zadobio u petak popodne u Sarajevu, nakon što ga je tridesettrogodišnji Bojan Žugić vozilom alfa romeo pregazio čak tri puta.

Dogodilo se to oko 12.30 u sarajevskoj opštini Centar, odnosno u Ulici Omera Stupca, a vozač je, kako policija sumnja, najvjerovatnije imao namjeru da usmrti pješaka. Svemu je, kako se spekuliše, prethodila svađa.

Oko 20 minuta pokušavali su ljekari da reanimiraju nesrećnog muškarca, ali je on preminuo.

"B.Ž. vjerovatno je namjerno nekoliko puta pregazio B.M., koji je ubrzo prevezen na Klinički centar Univerziteta Sarajevo. Nažalost, u 13.45 pacijent je preminuo", istakao je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

On je u petak, nedugo nakon ovog događaja, rekao da to djelo nije okarakterisano  kao ubistvo, već namjerno gaženje pješaka.

"Vozač B.Ž. uhapšen je nakon ovog događaja i smješten u Policijsku stanicu općine Centar. O slučaju je obaviješten i dežurni tužilac", uvjerava Nefić.

Policija MUP-a KS je na mjestu događaja obavila uviđaj i nastavila istragu, kojom će biti utvrđene sve okolnosti ovog događaja.

(Foto Radio Sarajevo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije