Hronika

Nasilnik smješten na Dječju psihijatriju u Banjaluci

Nasilnik smješten na Dječju psihijatriju u Banjaluci
Nasilnik smješten na Dječju psihijatriju u Banjaluci

ZVORNIK - Četrnaestogodišnji A.D. iz Zvornika, koji je brutalno pretukao godinu dana mlađu djevojčicu A.B. iz mjesta Glumine, smješten je na Dječju psihijatrijsku kliniku u Banjaluci.

Čitav slučaj je otkriven nakon što su roditelji pretučene djevojčice u utorak oko 22.30 prijavili policiji da im se kćerka nije vratila iz škole.

Pola časa nakon prijave djevojčica je pronađena onesviješćena u potoku u naselju Zlatne Vode, kroz koje inače prolazi na povratku kući.

Policija je privela maloljetnika i saslušala ga u prisustvu socijalnog radnika i roditelja i odlučeno je da nasilni tinejdžer bude smješten na Dječju kliniku za psihijatriju.

Zvorničanin je djevojčicu pretukao tupim predmetom i nanio joj teške povrede glave i mozga i trenutno je smještena na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra u Tuzli.

"Pacijent A.B. ima vrlo teške povrede glave i mozga. Trenutno je stabilno i komunikativna je", naveli su iz KC Tuzla.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi potvrdio je juče da Zakon o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku RS štiti nasilnog maloljetnika od strožih kazni za izvršeno krivično djelo.

Naime, pomenuti zakon osumnjičenog svrstava u mlađe maloljetnike s obzirom na to da nije navršio 16 godina.

Ovim zakonom, kako objašnjava naš izvor, za mlađe maloljetnike predviđene su isključivo vaspitne preporuke, među kojima su izvinjenje oštećenom, nadoknada štete, redovno pohađanje škole, rad u humanitarnim organizacijama ili grupni rad u specijalizovanim savjetovalištima. Motiv brutalnog premlaćivanja djevojčice zasada nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije