Hronika

Banjaluka: Nakon saobraćajne nezgode udario policajca šakom u glavu

Banjaluka: Nakon saobraćajne nezgode udario policajca šakom u glavu
Banjaluka: Nakon saobraćajne nezgode udario policajca šakom u glavu

BANJALUKA - Policija je juče privela braću Sinišu (35), Aleksandra (37) i Milorada (24) Petreša, iz Trna kod Laktaša, koji su u ponedjeljak nakon saobraćajne nezgode napali policajce tokom obavljanja uviđaja.

Nezgoda je policiji prijavljena oko 18.15 na "starom" putu Banjaluka - Klašnice, u mjestu Glamočani.

Tokom uviđaja utvrđeno je da je došlo do sudara između BMW-a 7, koji je vozio Siniša Petreš, i mercedesa, za čijim volanom je bio Mario Debeljaković (29) iz Banjaluke.

Vozač mercedesa je u ovoj nezgodi zadobio teže povrede i prebačen je u banjalučki Klinički centar.

Iz KC-a su juče naveli da je Debeljaković primljen sa potresom mozga.

"Pacijentu je urađen CT glave i nalaz je bio uredan. Nakon što je prenoćio u bolnici, pušten je kući", naveli su u KC Banjaluka.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je Siniša Petreš nakon nezgode pobjegao, pa se kasnije vratio, tvrdio kako on nije vozio auto i na kraju šakom u glavu udario policajca.

Očevici su ispričali da se BMW u trenutku nezgode kretao iz pravca Laktaša prema Banjaluci, a mercedes u suprotnom pravcu.

"Vozač BMW-a je u jednom trenutku prešao u suprotnu traku i udario u mercedes. Kasnije sam primijetio da je došlo do naguravanja onih iz BMW-a s policijom", izjavio je očevidac, koji je želio ostati anoniman.

Vozač BMW-a je prešao u suprotnu traku i udario u mercedes. Kasnije sam primijetio da je došlo do naguravanja onih iz BMW-a s policijom, kazao očevidac

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, uz navođenje inicijala učesnika, izjavila je juče da se tokom uviđaja Aleksandar Petreš obratio policiji i rekao da je on vozio BMW u trenutku nezgode, iako su svjedoci nezgode ranije potvrdili policiji da je BMW u trenutku nezgode vozio Siniša.

Nakon što su mu policajci odgovorili da znaju kako on nije vozio, Aleksandar Petreš je prišao BMW-u i počeo rukama dodirivati volan, ostavljajući svoje otiske.

Nakon upozorenja od strane policije, Aleksandar Petreš je počeo vrijeđati policajce pa se obratio svom bratu Miloradu i rekao mu da donese palicu kako bi se obračunali s policajcima.

Iz CJB Banjaluka su naveli da Sinišu Petreša, inače vlasnika Mesne industrije "Šik", terete za krivična djela ugrožavanje saobraćaja, nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, te za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Aleksandra Petreša terete za sprečavanje policije u vršenju dužnosti i podstrekavanje, a Milorada Petreša za sprečavanje policije u vršenju dužnosti.

Do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih" Siniša Petreš je bio na kriminalističkoj obradi u policiji.

Miodrag Bukarica, dežurni tužilac koji je prisustvovao uviđaju, naredio je da budu sprovedene sve radnje kako bi bio utvrđen tačan uzrok nezgode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije