Hronika

Autom ubio djevojku na stajalištu

Autom ubio djevojku na stajalištu
Autom ubio djevojku na stajalištu

SARAJEVO - Jelena O. (25), državljanka Srbije iz Kladova, je poginula, a J.R. iz Njemačke (31) je teško povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u utorak, par minuta prije ponoći, u Titovoj ulici u Sarajevu, u blizini zgrade Predsjedništva BiH.

Na njih dvoje, dok su sjedili na tramvajskom stajalištu, naletio je Kerim Mudželet (20) iz Sarajeva automobilom pežo 206 i bukvalno ih pregazio, da bi nedugo zatim bio uhapšen.

Iz MUP-a Sarajevskog kantona, navodeći njegove inicijale, kazali su kako se on vozio glavnom saobraćajnicom, nakon čega je skrenuo na trotoar s desne strane, a zatim udario u pješake i metalnu konstrukciju stajališta i kiosk.

Prema riječima očevidaca, prizor sa mjesta nesreće bio je užasan jer su vatrogasci nekoliko sati vadili tijelo nesrećne djevojke ispod automobila.

Kako su rekli, jedan od prvih koji je došao na lice mjesta i pozvao Hitnu pomoć je pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji je dežurao u zgradi Predsjedništva BiH.

Ljekari Hitne pomoći koji su ubrzo stigli mogli su samo konstatovati smrt djevojke, dok je državljanin Njemačke prevezen u Kliniku urgentne medicine bolnice "Koševo".

Iz ove ustanove su juče kazali kako ima frakturu rebara i povredu glave, ali da mu je zdravstveno stanje stabilno.

Inače, Kerim Mudželet, vozač koji je usmrtio djevojku, vlasnik je jedne pekare u ovom gradu, a pojedini svjedoci tvrde kako je pola sata prije nesreće divljao po sarajevskim ulicama.

Na njegovom Facebook profilu jasno se vidi da je ljubitelj automobila i brze vožnje, a prije sedam dana je takođe učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, čime se pohvalio svojim prijateljima.

"Niste objavili sigurno zbog nesreće, nego da se vidi koliko mi je lijep autić", prokomentarisao je on sliku sa mjesta nezgode u kojoj je učestvovao, a koju je objavio jedan sarajevski portal.

Takođe, prije nekoliko mjeseci postavio je sliku na kojoj se hvali kako vozi 190 kilometara na čas prema Mostaru.

On je juče predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koje bi uskoro trebalo da se izjasni o daljim koracima u ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije