Gradovi

Prijedor: Za sanitarnu deponiju milion i po dolara

Prijedor: Za sanitarnu deponiju milion i po dolara
Prijedor: Za sanitarnu deponiju milion i po dolara

PRIJEDOR - Prijedor bi do kraja 2012. godine trebalo da dobije regionalnu sanitarnu deponiju na brdu Kurevo, koja će biti finansirana kreditom Svjetske banke od 1,5 milion američkih dolara.

Osim ove, pokrivaće i susjedne opštine Kozarska Dubica, Novi Grad i Oštra Luka.

Slobodan Gajić, finansijski direktor "Komunalnih usluga" Prijedor, izjavio je da je ovo preduzeće, kao nosilac poslova, organizaciono, tehnički i kadrovski osposobljeno da u predviđenom roku realizuje projekat.

"Idejno rješenje je urađeno. Ove godine će biti raspisani međunarodni tenderi za izradu i realizaciju neophodnih projekata, a već je raspisan tender za nabavku mašina i postrojenja, za šta je predviđeno 715.000 dolara", naveo je Gajić.

Za izradu finalnog projekta deponije, hidrantske, telekomunikacione i elektro mreže, ograde deponije i izbor konsultantske kuće, namijenjeno je 245.000 dolara.

Za realizaciju ovih poslova, kao i za zemljane radove, sanaciju deponije, rekonstrukciju pristupnih i manipulativnih puteva, izgradnju ulazno-izlazne zone, temelje za kolsku vagu i kontejnere za smještaj radnika predviđeno je 510.000 dolara, a za ostale operativne troškove 100.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije