Ex -Yu

Hilari Klinton čestitala Srbima Sretenje: Znajte da su vam SAD partner i prijatelj

Hilari Klinton čestitala Srbima Sretenje: Znajte da su vam SAD partner i prijatelj
Hilari Klinton čestitala Srbima Sretenje: Znajte da su vam SAD partner i prijatelj

BEOGRAD- Američki državni sekretar Hilari Klinton čestitala je građanima Srbije Dan državnosti i poželjela im prosperitetnu budućnost.

"U ime predsjednika Baraka Obame i naroda Sjedinjenih Američkih Država, s radošću šaljem najbolje želje narodu Srbije koji slavi Dan državnosti 15. februar", navela je Klintonova.

"SAD i Srbija imaju dugu istoriju prijateljskih odnosa i saradnje zasnovane na obostranom interesu i obostranom uvažavanju. Danas, stojimo sa Srbijom dok vi radite u pravcu integracije sa Evropskom unijom, i mi ćemo nastaviti da podržavamo vaš napredak sve dok taj cilj ne postane stvarnost", navela je Klintonova.

Ona je dodala da se raduje daljem jačanju međusobnih odnosa i produbljivanju zajedničkog posla u narednim godinama dok, kako je rekla "promovišemo stabilnost i prosperitet u regionu i šire".

"Dok proslavljate vaš Dan državnosti, znajte da su vam SAD partner i prijatelj. Narodu Srbije i Srbima sirom svijeta želim mirnu i prosperitetnu budućnost", zaključila je u čestitki američki državni sekretar Hilari Klinton.

Prijem u ambasadi Srbije u Vašingtonu

Ambasada Srbije u Vašingtonu organizovala je sinoć svečani prijem povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara, kome je uz mnogobrojne predstavnike diplomatskog kora, javnog i društvenog života američke prestonice, prisustvovao i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Prijemu je prisustvovalo više od 250 zvanica, medju kojima su bili i Tomas Kantrimen, pomoćnika američke državne sekretarke Hilari Klinton i predstavnici srpskog Kokusa u američkom Kongresu.

Ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović ugostio je veliki broj stranih diplomata akreditovanih u Vašingtonu, predstavnike srpske dijaspore i ugledne zvanice iz svijeta medija, kulture i biznisa.

Na prijemu su bili i strani vojni atašei, koje je dočekao vojni ataše Srbije u Vašingtonu, kapetan Ljubomir Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije