Banja Luka

Srđan Praštalo kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke

Srđan Praštalo kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke
Srđan Praštalo kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke

BANJALUKA - Srđan Praštalo, aktuelni direktor Društva za upravljanje investicionim fondovima "Aktiva invest", kandidat je opozicionih stranaka "Zajedno za Banjaluku" za gradonačelnika, ali još nije jasno da li će ga sve partije, prvenstveno SDS, podržati na predstojećim lokalnim izborima

"Za iduću sedmicu očekujemo potvrdu svih ostalih stranaka o ovom kandidatu, kako bismo mogli dogovarati ostale detalje. Očekujemo potvrdu svih koji su učestvovali u procesu dogovora, naravno, ključne partije u svemu tome su SDS i PDP", kazao je Saša Milovanović, predsjednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Banjaluci.

Na pitanje čiji je, odnosno, koje partije kandidat Praštalo, Milovanović kaže da ga nije predložila nijedna stranka nego se kroz razgovore iskristalisala najbolja opcija za Banjaluku.

Nezvanično saznajemo da su se tokom sastanka opozicionih partija "Zajedno za Banjaluku", koji je održan danas u prostorijama SNS-a, predstavnici SDS-a jedini usprotivili njegovoj kandidaturi. Sastanku su prisustvovali predstavnici DP-a, SDS-a, PDP-a, SRS-a, NDS-a, SNS-a i NSP-a.

Spreman sam da preuzmem tu vrstu odgovornosti i da se kandidujem, pripremim kvalitetan program, stručan tim, kazao Praštalo

Đorđe Umićević, predsjednik Gradskog odbora SDS u Banjaluci, danas nakon sastanka rekao je da oni imaju svog kandidata, a to je Nenad Stevandić, te da ne mogu da podrže čovjeka kojeg ne znaju. Umićević ističe da su očekivali da i druge partije predlože svoje kandidate, ali da su na kraju sve one rekle da bi mogli podržati nestranačkog kandidata.

"Ne znam hoćemo li ga podržati. Moram priznati da prvi put čujem za tu kandidaturu, moram da vidim ko je čovjek i šta nudi. Nećemo davati nekome podršku, a ne znamo ko je", kaže Umićević.

Na pitanje da li je tačno da je SDS Praštala prije pola godine zvao da dođe u njihove redove, Umićević nije želio odgovarati.

Potencijalni kandidat opozicije danas nam je rekao da je bilo razgovora na temu njegove kandidature, te da je spreman da preuzme odgovornost ukoliko se sve opozicione stranke dogovore.

"Spreman sam da preuzmem tu vrstu odgovornosti i da se kandidujem, pripremim kvalitetan program, stručan tim i ponudim građanima Banjaluke novu i, što je najvažnije, samoodrživu viziju razvoja. Sačekaćemo iduću sedmicu i vidjećemo", kazao je Praštalo, a na pitanje da li očekuje podršku SDS-a, kaže da ne želi ništa da prejudicira.

Željko Mirjanić, predsjednik Kluba SNSD-a u NS RS, koji nam je rekao da prvi put čuje da se opozicija ujedinila u vezi s jednim kandidatom.

"Prvi put čujem od vas da su se ujedinili. Ne znam ni ko je taj čovjek. Ne mogu vam ništa reći o njemu", rekao je Mirjanić.

Moram priznati da prvi put čujem za tu kandidaturu, moram da vidim ko je čovjek i šta nudi, kaže Umićević

Nedjeljko Čubrilović, predsjednik Gradskog odbora DNS-a, kaže da će ta stranka izaći samostalno na izbore u Banjaluci, a da je demokratsko pravo svakog da odluči kako će izaći na izbore.

"Teško da se u našim uslovima može doći do iskrenog konsenzusa o saradnji stanaka unutar RS. Nemamo ništa protiv da se stranke ujedinjuju ili izlaze samostalno, a izbori će pokazati kako će ko proći", rekao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije