Banja Luka

Mališani simbolično upravljaju gradom

Mališani simbolično upravljaju gradom
Mališani simbolično upravljaju gradom

Slobodan Gavranović, gradonačelnik, uručio je danas ključeve grada djeci, kako bi u narednih sedam dana najmlađi upravljali ovom lokalnom zajednicom.

Uz želju mališanima za srećno djetinjstvo, Gavranović je kazao da grad tradicionalno obilježava Nedjelju djeteta, te će i ove godine, uz saradnju s Udruženjem "Sva djeca svijeta", djeca biti čuvari ključeva grada.

"Djeca su ozbiljno shvatila da je velika odgovornost preuzeti ključeve grada. Naša je obaveza da ih podučimo njihovim pravima, ali i da im obezbijedimo da njihova prava budu ispoštovana", naglasio je Gavranović.

Šestogodišnji Dimitrije Gašić, novi "gradonačelnik", koji je učenik prvog razreda Osnovne škole "Branko Radičević", poručio je svojim drugarima da djeca dok upravljaju gradom moraju da uče, da budu dobra ali i da slušaju svoje roditelje.

Gavranović je naveo da je grad kroz dosadašnje projekte, kao što je izgradnja novih igrališta, djeci pružao mogućnost da što kvalitetnije provedu svoje vrijeme, te da će i u budućnosti nastaviti praćenje interesa mališana.

Gavranović je poseban akcenat stavio na smještaj u vrtiće, te obećao da će u što kraćem roku, u skladu sa materijalnim mogućnostima, obezbijediti dovoljno kapaciteta u vrtiće.

On je naveo da su to prioritet i obaveza, na kojoj se mora vrlo istrajno raditi, te na taj način pružiti kvalitetniji život najmlađima.

Pored vrtića, rekao je Gavranović,  cilj je pomoći porodicama sa četvoro i više djece, te im obezbijediti kvalitenije uslove za život.

Mališani su, preuzimajući ključ, obećali da će zajedno sa svim svojim drugarima čuvati grad i izgraditi što više igrališta za svoje vršnjake.

Dobili darove

Nakon uručenja ključeva grada, organizovan je i prijem za mališane iz vrtića "Luna" u Krfskoj ulici.  Djeci su uručeni skromni darovi, a oni su donijeli gradonačelniku poklone koje su sami napravili.

"Djeca su interesantna i od njih se uvijek može čuti nešto lijepo", kazao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije